Достапни линкови

Христофиас-наредните недели решавачки за кипарското прашање


Кипарскиот претседател Димитрис Христофиас
Кипарскиот претседател Димитрис Христофиас по повод четиригодишнината од отпочнувањето на преговорите меѓу двете заедници во земјата изјави дека наредните недели ќе бидат решавачки за кипарското прашање и ќе бидат донесени важни одлуки. Според него, ситуацијата во преговорите не е добра и порача дека кипарските Турци треба да работат на изноаѓање на решение.
Христофиас смета дека лидерот на кипарските Турци Дервиш Ероглу одбива да ги преземе ангажманите договорени со неговиот претходник Мехмет Али Талат.
XS
SM
MD
LG