Достапни линкови

ЕУ ги предупредува Белгија, Луксембург и Шведска за неусвојување на правни мерки


Знамето на ЕУ
ЕУ соопшти дека нејзините членки Белгија, Луксембург и Шведска не успеале да ги усвојат правните мерки за заштита на илегланите мигранти од експлоатација и злоупотреба.
Според соопштението, трите земји се уште не успеале да ги спроведат правилата на Унијата во нивните закони со кои се обврзани работодавците на илегални мигранти да им платат социјално осигурување.
XS
SM
MD
LG