Достапни линкови

Груевски: Сите треба да се вклучат во лобирање за НАТО


Никола Груевски
Сите треба да се вклучат во лобирање и во создавање на позитина клима и атмосфера, изјави премиерот Никола Груевски за идејата од Министерството за одбрана за засилена активност и лобирање на воените претставници во пресрет на Самитот на НАТО, што треба да се одржи во мај во Чикаго. Тој дополни дека воената дипломатија има добиено прецизни инструкции. „Македонија многу сериозно партиципира во активностите на НАТО и сигурно дека ќе направат се што е во нивна моќ” дополни премиерот.
XS
SM
MD
LG