Достапни линкови

Цветковиќ: Приоритет на Белград е дијалогот со Приштина


Српскиот премиер Мирко Цветковиќ денеска изјави дека приоритет на владата ќе биде диајлогот со Приштина. Ваквата забелешка следува по препораката на Европската Комисија со која Србија треба да добие статус кандидат за ЕУ а за членството е условена со напредокот во дијалогот меѓу Белград и Приштина .Тој додаде дека евроатланските интеграции и решението за косовскиот проблем се два истовремени процеса кои владата ќе се залага набрзо да ги реши.
XS
SM
MD
LG