Достапни линкови

486.000 убиства во светот во минатата година


Канцеларијата за дрога и криминал на Обединетите Нации, со седиште во Виена, во првата глобална студија за убиствата, констатира дека земјите во Централна Америка и во Африка имаат наголема стапка на убиства во светот. Во минатата година вкупно биле убиени 468.000 луѓе, од кои 36 проценти во Африка. Во Европа се случиле 5 насто од убиствата во светот. Според оваа студија, постои тесна врска меѓу ниското ниво на економски развој и високата стапка на убиства.
XS
SM
MD
LG