Достапни линкови

До подобри меѓуетнички односи со поголемо дружење


Мнозинството граѓани на Македонија(59.2%) веруваат дека поголемо дружење во сите области ќе води кон подобри меѓуетнички односи. Најголема поддршка за мешање има во областа на спортот и забавата (81,5%), на работно место (71,5%), посакувана е во политички партии (65,7%), а најмала поддршка има за мешани бракови (25,6%).
Тоа го покажуваат резултатите од сеопфатната студија на Охридскиот рамковен договор на МЦМС, во делот на меѓу-етничките односи во Македонија насловен „Свесност за културата и споделена гордост“.
XS
SM
MD
LG