Достапни линкови

Проблеми со студијата за нафтоводот Бургас-Александрополис


Бугарското Министерство за заштита на животната средина соопшти дека земјата по трет пат ја одби еколошката студија за нафтоводот „Бургас-Александрополис“. Според министерството оценката на новиот извештај за влијанието на проектот врз екологијата повторно не задоволува.
Бугарската Влада на учесниците во проектот им даде два месеци за доработка на извештајот.
XS
SM
MD
LG