Достапни линкови

Во Виена конференција за нуклеарната безбедност


IAEA Director-General Yukiya Amano
Нуклеарната безбедност по катастрофата во Фукушима е тема на конференцијата во Виена организирана од Меѓународната Агенција за Атомска Енергија.
На неа учествуваат владини преставници на 150 земји членки на оваа Агенмција на Обединетите Нации.
Некои земји бараат нова регулација на користењето на нуклеарната енргија додека други пак сметаат дека тоа треба да им биде оставено на владите на државите членки.
XS
SM
MD
LG