Достапни линкови

Србија нема да го продава телекомот


Serbia - The building of Telecom Serbia, Belgrade, undated
Владата на Србија одлучи да не ја прифати понудата на „Телеком Австрија“ за купување на 51 отсто од акциите во сопственост на Република Србија во претпријатието „Телеком Србија“ а.д. Белград. Соопштено следи по денешната седница на владата. Како што се наведува во дописот, владата денеска беше запозната со информацијата за текот на процесот на продажба и ја прифати препораката на работната група што го водеше овој процес. Министерството за финансии е задолжено да го информира „Телеком Австрија“ за одлуката.
XS
SM
MD
LG