Достапни линкови

Македонија со 1029 предмети во Европскиот суд за човекови права


Последните податоци на Европскиот суд за човекови права во Стразбур покажуваат дека Македонија според бројот на предметите во просек 2,06 на 100 илјади жители е над европскиот просек кој изнесува 0,75 предмети. Против Македонија во судот во минатата година се воделе 1029 предмети. Според податоците околу 139 650 предмети биле поднесени од 47 земји членки на Советот на Европа.
XS
SM
MD
LG