Достапни линкови

Балканот меѓу најпогодените подрачја од климатските промени


Прилепско - поплави
Експертите на Европската унија најавуваат големи поплави и зголемување на нивото на врнежи од дожд во Србија во следните 20 години.
Количината на врнежи секоја година ќе биде поголема за десет отсто, а жителите на најзагрозените подрачја ги очекуваат и епидемии и недостиг на храна.
Се тоа се последици на климатските промени во светот, а Балканот ќе биде едно од најзагрозените подрачја што се однесува до Европа.
XS
SM
MD
LG