Достапни линкови

Франција и Британија ќе потпишат договори за соработка во одбраната


Британскиот премиер Дејвид Камерон и францускиот претседател Никола Саркози ќе потпишат денеска во Лондон договори за соработка во областа на одбраната кои предвидуваат и формирање заеднички воени сили како и заедничко користење на некои носачи на авиони и нуклеарни лаборатории. Договорите претставуваат нова фаза во соработката на двете држави. Францускиот претседател изјви дека едниот центар ќе биде поставен во Париз и ќе се однесува на нуклеарни симултани тестирања, додека другиот ќе биде поставен во Британија.
XS
SM
MD
LG