Достапни линкови

Избори во Босна и Херцеговина


Во Босна и Херцеговина денеска се одржуваат избори.
Босанските граѓани ќе избираат тројца членови на Претседателството на БиХ, пратеници во Долниот дом на Парламентарното собрание на БиХ и во собранијата на Федерацијата Босна и Херцеговина и на Република Српска.
Паралелно со ова ќе се оддржат и избори за органите на локалната власт.
Во Република Српска ќе се избира и претседател.
XS
SM
MD
LG