Достапни линкови

Формиран Економско-социјален Совет


Владата, двата репрезентативни синдикати ССМ и КСС, и Организацијата на работодавачи денеска формираа Економско социјален совет , тело кое ќе креира и имплементира владини економски и социјални стратегии и политики. Советот ќе ги следи , проучува и оценува мерките и влијанието на економските политики на социјалната стабилност и развој на државата . На дневен ред на првите седници на Советот ќе бидат предлог мерките на подобрување на економската состојба и елиминирање на невработеноста
XS
SM
MD
LG