Достапни линкови

Османи:новата установа нема да ги загрози Клиниките


Формирањето на нова јавна установа нема да ја загрози самостојноста на клиниките кои ќе влезат во нејзин состав, и нема да биде загрозена нивната дејност, изјави министерот за здраство Бујар Османи. По проблемите кои настана со Клиниката за ортоподија која се спротистави на планот, Османи изјави дека имале состанок со преставници на Клиниката и минисетот им пренел дека тие и понатмау самостојно ќе си ја вршат дејноста, но дека пристапот посебно за најтешко болните ќе биде олеснет.
XS
SM
MD
LG