Достапни линкови

Евакуација пред прослава на празник во Франција


Илјадници верници кои се наоѓале во римокатоличките светилишта во францускиот град Лурд биле евакуирани по најавата дека тие ќе бидат мета на четири бомбашки напади. Околу 30 илјади верници на 15 август во Лурд требаше да го прослават празникот кој го одбележува преминот на Богородица во рајот и во кој постои верување дека таа пред 152 години се појавила во визија.
XS
SM
MD
LG