Достапни линкови

Стрес тест на европските банки


Инвеститорите денеска ги очекуваат резултатите од стрес – тест кој би требало да покаже дали банките во Европа се доволно силни да издржат нова економска криза. Комитетот на супервизори на европските банки во Лондон денеска треба да ги објави наодите од тестирањата на 91 банка, вклучувајки и институции од Грција, Португалија, Шпанија и Германија. Стрес – тестовите се наменети за подобрување на довербата во здравите банки и идентификување на институциите кои треба да се докапитализираат за да го задржат или обноват својот кредибилитет.
XS
SM
MD
LG