Достапни линкови

Собраниска расправа за буџетот


Пратениците во Собранието и денеска расправаат за ребалансот на буџетот со кој треба да се ревидираат приходите за 3,3 проценти и да
се намалат расходите за 3,1 процент. За пратениците од власта ребалансот на буџетот нема да падна на товар на граѓаните и стопанството и ќе ја сочува фискалната и социјалната стабилност на државата. Опозицијата го оцени ребалансот на буџетот како катастрофален кој ќе ја доведе државата до уште поголема економска криза. Пратениците од опозицијата забележаа дека државата е на најниско ниво во регионот по привлекувањето на странските инвестиции, нема намалување кај невработеноста и не се исплатени субвенциите во земјоделството.
XS
SM
MD
LG