Достапни линкови

Белгија ќе се обиде да почнат преговори со Македонија за членство во ЕУ


За време на преседавањето на Белгија со ЕУ, ќе се обидеме да се постигне договор за да почнат преговорите за членство на Поранешна Југословенска Република Македонија, изјавил белгискиот премиер Ив Летерм во своето обраќање пред Европскиот парламент. Тој изјавил дека проширувањето останува клучен елемент и на белгиското претседателство. Летерм изјавил дека преговорите ќе продолжат интензивно и дека секоја земја ќе се оценува индивидуално.
XS
SM
MD
LG