Достапни линкови

Романците протестираат против кратењето на платите и пензиите


Стотици романци протестираат денеска во Букурешт во очекување дека Уставниот суд ќе ја потврди како уставна одлуката на Владата за кратење на платите и пензиите во јавниот сектор. Владата предвидува намалување на платите за 25 насто, а на пензиите за 15 насто, со цел да ги исполни условите на Меѓународниот Монетарен Фонд за продолжување на кредитирањето. Демонстрантите бараат од претседателот да ги спречи овие кратења.
XS
SM
MD
LG