Достапни линкови

Американско-руски разговори за посвојувањето на деца


Делегација на Стејт департментот присуствува во Моска на разговори со руските власти околу посвојувањето на деца. Тие се надеваат дека ќе го решат проблемот кој настана со посвојувањето на руски деца од страна на американски семејства. Проблемите настанаа кога едно 7 годишно дете од Русија кое било посвоено од Американка беше пратено само со авион назад во својата родна земја, бидејќи мајката чуствувала дека веќе не може да се справува со него. Руските власти привремено го забранија посвојувањето на деца од Русија во Америка.
XS
SM
MD
LG