Достапни линкови

Ирачкиот Парламент ќе одлучува за кандидати за изборите


Ирачките лидери соопштија дека Парламенот ќе одлучува за стотиците кандидати за пратеници на кои им е забрането да учествуваат во престојните избори наредниот месец , доколку набрзо не се реши оваа контоверзност. Канддатурата им е под знак прашалник на 450 потецијални пратеници затоа што властите се сомневаат дека се следбеници на режимот на Садам Хусеин. Владата соопшти дека Судот треба да ги разгледа сите доказите за секој кандидат посебно пред почетокот на изборната кампања односно пред 12 март.
XS
SM
MD
LG