Достапни линкови

Парламентот на Молдавија повторно не избра претседател на државата


Парламентот на Молдавија денеска повторно не успеа да избере претседател. Алијансата за европска интеграција има тесно парламентарно мнозинство, па и беа потребни најмалку уште 8 гласови од комунистите за да биде избран единствениот кандидат Мариан Лупу. Меѓутоа, сите комунистички пратеници ја напуштија седницата на парламентот уште пред гласањето.
XS
SM
MD
LG