Достапни линкови

Британија ќе го екстрадира хакерот кој влезе во Пентагон


Британската влада соопшти дека нема да ја спречи екстрадицијата хакерот Гери Меккинон, кој успеа да влезе во компјутерите на Американската Армија. Тој изјави дека всушност истражувал дали постојат вонземјани. Неговиот адвокат соопшти дека Меккинон има некаква форма на аутизам и доколку биде екстрадиран постои ризик да се самоубие.
XS
SM
MD
LG