Достапни линкови

Ватикан ја критикува одлуката на Европскиот суд за човекови права


Ватикан ја критикуваше вчерашната одлука на Европскиот суд за човекови права, со која се забранува истакнување на распетие во италијанските државни училишта .Европскиот суд смета дека со истакнувањеto на крстовите се крши верската и образовната слобода. Според Ватикан pak ,распетието има голема религиозна вредност во италијанската култура и историја.
XS
SM
MD
LG