Достапни линкови

Оставка на членот авганистанец од Комисијата за жалби


Еден од двајцата авганистанци кои се дел од Комисијата за жалби, подржана од ОН, која работи на истрагата за нерегуларностите на претседателсите избори во август, си поднел оставка , затоа што сметал дека тоа е мешање во внатрешните работи на земјата. Маулави Мустафа Баракзаи, ги обвинил другите членови на комисијата, кои биле од Америка, Канада и Холандија дека донеле одлуки без да се консултираат. Комисијата за жалби, ги отфрлила обвинувањата на Баракзаи и рекле дека неговата оставка нема да гиотргне од истрагата. Во меѓувреме, шефот на Комисијата Кипен Грант изјави денеска дека Извештаите се некомплетни или полни со грешкии , а тоа ја отежнува истрагата.
XS
SM
MD
LG