Достапни линкови

Семенија ќе се натпреварува како жена


Африканскиот национален конкрес одлучил , светската шампионка на 800 метри, Кастер Семенија, да продолжи да се натпреварува како жена, без разлика на резултатите од тестирањето за утврдување на полот. Семенија победи на 800 метри на Светското првенство во август, во Берлин, но пред финалето , Меѓународната атлетска федерација, побара, таа да изврши тест за утврдување на полот.
XS
SM
MD
LG