Достапни линкови

Грците гласаат на предвремени избори


Во Грција денеска е првиот изборен круг од предвремените избори, на кои се очекува да победи опозиција, благодарение на незадоволството на населението од досегашната власт , која не успеа да се справи со спречување на корупцијата и справувањето со економската криза. Но кој и да победи ќе мора да се справи со буџетскиот дефицит, зголемената невработеност, со проблемите во образовниот систем и илегалната миргација.
XS
SM
MD
LG