Достапни линкови

БиХ аплицира за Акциониот план на НАТО


Генералниот секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен ја поздрави апликацијата на Босна и Херцеговина да се приклучи на Акциониот план за членство во Алијансата што денеска во Брисел ja предаде претседавачот на босанското претседателство Жељко Комшиќ. ,,Верувам дека најдобар начин за трајна стабилност на Балканот е и приклучувањето на Босна и Херецговина во евроатлантските структури,, изјави Расмусен.
XS
SM
MD
LG