Достапни линкови

Бан Ки Мун бара борба против климатските промени


Генералниот секретар на Обединетите нации, Бан Ки Мун оцени дека светот оди кон бездна, ако не преземе акција за борба против климатските промени. Зборувајќи на Конференцијата за климатски промени во Женева, тој ги повика владите на 150 земји да направат напредок во политиката во однос на климатските промени, пред одржување на разговорите во Копенхаген, во декември.

XS
SM
MD
LG