Достапни линкови

Романија планира влез во еврозоната во 2015 година


Романија останува на одлуката за воведување на еврото во 2015 година и покрај превирањата во еврозоната и опоравувањето на економијата на државата, изјави премиерот на Романија Емил Бок. „Нема причина за отстапување од таа цел“, рече Бок. Во петокот Владата усвои програма за периодот 2011-2014 во која е и воведување на еврото. Претседателот на државата Трајан Басеску рече дека целта за воведување на еврото во 2015 година треба да биде задржана како поттик за да не се успорат реформите.
XS
SM
MD
LG