Достапни линкови

Њујорк: ОН почнуваат серија разговори за реформа на Советот за безбедност


Обединетите Нации денеска започнуваат серија преговори за реформа на Советот за Безбедност. Преставниците на 192 земји ке заседаваат зад затворени врати. Еден од предлозите се однесува на зголемувањето на 15 члениот Совет за Безбедност, најмоќно одлучувачко тело во Светската Организација, во кое 5 земји Соединетите Држави, Русија, Кина, Британија и Франција имаат право на вето.
XS
SM
MD
LG