Достапни линкови

Хаг: Меѓунадониот суд го започна сослушувањето за ситуацијата во Грузија


Меѓународниот суд во Хаг денеска го започна сослушувањето, по барање на Грузија, за тоа дали има етничко чистење во Абхазија и Јужна Осетија. Грузија тврди дека етничките грузијци во тие два региона се изложени на насилства, терор и масовен егзодус, и бара од судот во Хаг да и нареди на Русија да ги запре таквите дејства, но судот нема такви овластувања.
XS
SM
MD
LG