Достапни линкови

Брисел: ЕК ќе предложи нацрт закон за забрана на секаков вид дискриминација


Европската комисија ќе предложи нацрт закон со кој ке се забранува секакков вид на дискриминација на основа на старост, вероисповед и сексуалната припадност, соопшти висок преставник на Комисијата
Секој вид на дискриминација е сериозна и заслужува да се бориме против неа со иста одлучност, рече Жак Баро потпретседател на Европската Комисија. Инаку Европската Унија веќе ги има усвоено прописите со кои се забранува расизам и ксенофобија.
XS
SM
MD
LG