Достапни линкови

Техеран: Иран ги запрел трансакциите за нафта во американски долари


Иранското министрество за нафта соопшти дека Иран целосно ја запрел трансакцијата на нафта за американски долари. Транаскциите се префрлени во евра и јапонскииот јен. Иран, втор по големина производител во рамките на ОПЕК ги редуцира транакциите во долари уште во мината година поради падот на вредноста на американската валута.
XS
SM
MD
LG