Достапни линкови

Брисел: ЕК одобри изградба на подводен тунел за поврзување на Солун


Европската комисија одобри проект за изградба на подводен тунел со должина од шест километри кој ќе ги поврзува источните и западните квартови на Солун. Целта на проектот е „да се олесни сообраќајот. Изградбата на тунелот ќе чини 96 милиони евра, а ќе го финансира грчката држава.
XS
SM
MD
LG