Достапни линкови

Сараево: Оли Рен загрижен за состојбата во БИХ


Евро комесарот за проширување Оли Рен изрази загриженост за состојбата во Босна и Херцеговина, невадувајки дека не се исполнети условите за потпишување на договорот за асоцијација со Унијата. Рен е посебно загрижен поради реформата на полицијата и враќањето на националистичката реторика. Тој изјави дека членките на ЕУ го усогласиле текстот на договорот но дека тој ке биде потпишан кога Босна ќе ги исполни предусловите.
XS
SM
MD
LG