Достапни линкови

Скопје: Посета на словенечкиот премиер Јанез Јанша


Премиерот на Словенија Јанез Јанша кој предводи владина и стопанска делегација пристигнува во дво дневна официјлна посета на Македонија. Во рамките на посетата премиерот Никола Груевски и неговиот словенечки колега треба да потпишат четири договори меѓу владите на двете држави, додека претставници на фирми од повеке стопански сектори од Словенја кои учествуваат во делегцијата ќе ги разгледуваат можностите за поголема соработка во рамките на македнско словенечкиот бизнис форум.
XS
SM
MD
LG