Достапни линкови

Вашингтон: Озонската обвивка покажува знаци на обновување


Озонската обвивка покажува знаци на обновување. Последните испитувања покажале дека мерките за спречување на емитувањето штетни гасови во атмосферата придонесле за стбилизирање на состојбата на озонската обвивка на Планетава. Сега, според научниците, обвивката била на ниво како онаа пред илјада деветстотини и осумдесетата година.
XS
SM
MD
LG