Достапни линкови

Лондон: Меѓународна конференција за обнова на Авганистан


Во Лондон денеска започна меѓународна конференција за обновата на Авганистан. Дводневниот собир, на кој учествуваат повеќе од седумдесет земји и меѓународни организации, се очекува да заврши со прифаќање на петгодишен план за економски развој, за зголемување на безбедноста и за борбата против корупцијата и трговијата со дрога во таа земја.
XS
SM
MD
LG