Достапни линкови

Брисел: Посета на албанскиот премиер Фатос Нано


Албанскиот премиер Фатос Нано на денешните разговори во Брисел со генералниот секретар на НАТО Јап де Хоп Схефер ќе разговара за напорите на земјата да и се приклучи на Алијансата. Македонија, Албанија, Хрватска и Соединетите Држави во две илјади и третата година ја потпишаа Јадранската повелба, како дел од напорите на овие три балкански земји да влезат во НАТО до две илјади и седмата година.
XS
SM
MD
LG