Достапни линкови

Приштина: Нова рунда разговори меѓу косовските Срби и Албанци


Политичките преставници на косовските албанци и срби денеска во Приштина ке ја започнат втората рунда од меѓуетничкиот дијалог на Косово прекинат по мартовските насилства. Главна тема треба да биде враќањето на раселените срби, а според приштинскиот печат, на состанокот ќе стане збор и за прашањето за децентрализација на власта.
XS
SM
MD
LG