Достапни линкови

Давос: Почнува Светскиот економски форум


Повеќе од 2 илјади учесници, меѓу кои над 30 шефови на држави, учествуваат на Светскиот економски форум кој денеска започнува во Давос. На форумот кој ке трае 5 дена фокусот ке биде ставен врз глобалната безбедност по војната во Ирак, светската економија во поглед на американскиот долар и перспективите за зголемување на слободната трговија во светот. Бизнис страната на Формуот ке биде преставена со шефовите на главните светски нафтени, фармацевтски и компјутерски компании.
XS
SM
MD
LG