Достапни линкови

Њујорк: Една шестина од светската популација живее во сиромаштија


Во најновиот извештај на Обединетите Нации за населениетото во светот се наведува дека една шестина од светската популација или милијарда луѓе живеат во сиромашните делови на градовите каде што имаат бедни услови за живот. Тоа е најизразено во Азија и Африка, се вели во извештајот во кој се бара конкретна и итна акција за запирање на ширењето на оваа појава.
XS
SM
MD
LG