Достапни линкови

Лондон: Наскоро предлог резолуција за симнување на санкциите против Либија


Лондон соопшти дека наскоро ке предложи резолуција во Обединетите Нации за симнување на санкциите против Либија откако оваа земја ја прифати одговорносат за нападот врз авионот во 1988 – познатиот случај Локерби при што загинаа 270 луѓе. За симнување на санкциите од Либија се бараше да ја прифати одговорноста, да плати компензација на семејствата на жртвите, да го отфрли тероризмот и да соработува во сите натамошни истраги.
XS
SM
MD
LG