Достапни линкови

Барцелона: Меѓународна конфренција за борба против сидата


Денеска во Барцелона започна 14 меѓународна Конференција за борбата против сидата. Илјадници доктори, научници, пациенти и политичари до 12-ти овој месец ќе ги разгледуваат мерките за спречување на предвидувањата дека до 2020 година 68 милиони луѓе би можеле да умрат од Сида. Се проценува дека во Источна Европа и Централна Азија околу милион луѓе имаат Сида и оти бројот на заболените рапидно расте.
XS
SM
MD
LG