Достапни линкови

Тага и страв за Преспанското езеро: Што ќе биде утре?

Преспанското Езеро, едно од најстарите езера во Европа и дом на повеќе од 2.000 видови риби, птици, цицачи и растенија, брзо се повлекува. Мештаните, кои зависат од езерото за егзистенција, стравуваат од она што следува.


Вчитај повеќе

Категории

XS
SM
MD
LG