Достапни линкови

Министрите од ЕУ ги бранат мерките за штедење


од немирите предизвикани во знак на незадоволство од мерките на 24 март во Брисел
Министрите за финансии на земји членки на Европската унија денеска ги бранеа предложените мерки за штедење како начин за спас на одредени земји од задолженост. Министрите се согласиле дека штедењето е потребно за раст и намалување на дефицитите „се` со цел да се продолжи инвестирањето за државна добросостојба“, потврди денеска министерката за финансии на Шпанија Елена Салгадо. Денешниот состанок во Будимпешта се случува по неколку побунивања против кратењата на пензии и исплати за буџетски корисници.
XS
SM
MD
LG