Достапни линкови

Шукова - Баланс меѓу економскиот раст и еколошката одговорност во стратегијата за минерални суровини


За големина на градот Скопје треба најмалку треба околу десетина години за да се инвестира сериозно за намалување на аероагадувањето, вели министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова. Таа зборува за пропораките на УНЕСКО за Охрид, повлекувањето на Преспанското Езеро, но исто така за случајот на Енергетската заедница во кој утврди дека Македонија ја прекршува Директивата за ОВЖС и изработката на новата стратегија за минерални суровини во Министерството за економија.

Категории

XS
SM
MD
LG