Достапни линкови

Шасивари – Референдум можел да се организира пред да се ратификува Договорот со Бугарија


Директен линк

Меѓународни договори не може да се менуваат со закон и затоа е неуставно одржувањето на референдум за договорот со Бугарија. Референдум, согласно член 24 од Законот за референдум, можел да се организира од 1 август 2017, тоа е денот кога е потпишан, до 15 јануари 2018 година, тоа е денот кога е ратификуван од страна на парламентот, вели професор Јетон Шасивари.

Категории

XS
SM
MD
LG